lørdag 4. mai 2013

Våre første padletak

Våre første padletak

"Kristian, du må slutte snakke svensk. Vi er i Norge!"
"Jag vil inte, det e kul at tala svensk."

Mye har skjedd den siste uka før start. Kristian og jeg har jobbet non-stopp for å rekke avreise fra Sogndal på onsdag ettermiddag. Alt fra tur med studentorganisasjonen vi har hver våre verv i, til innlevering av gruppe eksamen på skolen har vært på agendaen. For ikke å snakke om pakkinga til den store turen.

Onsdag kl tolv på kvelden rullet den gamle opelen min inn på gårdstunet hjemme, fullasted av utstyr og med to kajakker på taket. Hele torsdagen gikk til prøvepakking og de siste forberedelsene. Nok en gang tusen takk til Katrine, vært til stor hjelp både med matplanlegging og generelle ærend.

Prøvepakking hjemme på Nordre Otterstad Gård.


Fredag, altså i går, var den store dagen for avreise. Stress nivået var rimelig høyt både på Kristian og meg, vi bytta litt på å suse rundt. Vi løp rundt etter lommebok og gps, men til slutt var vi avgårde mot Sverige. Værmeldingen sa at det kom til å blåse opp utover dagen, vi valgte derfor et start punkt litt Nord for Strømstad i en liten fjordarm kalt Dynekilen.

"JAAAAAA!!" (Kristian sitt gledesrop etter de første takene)

Etter et langt intervju med engasjerte journalister fra Moss avis, et lite prosjekt med å få plassert alt i kajakkene og en god farvell til mødre, far og kjæreste kom vi oss avgårde. Klokka var da blitt halv to alt. Og vinden hadde allerede begynte og øke i styrke, da vi rundet neset og krysset grensa en liten time senere blåste det frisk bris og det var ca en meter i bølgehøyde.

Pissepause på Svensk side :)


"Ship oo hoi" (Eilif)
"Har det gått bra?" (Sindre)
"Ja, supert. Skikkelig pangstart med bølger og vind. Heldigvis medvind da :) " (Kristian)
For min egen del tok det litt tid før stress nivået sank til normalen. Men så fort vi begynte på en litt heftigere kryssing med litt sjø kom tankene inn på andre ting. Artig og se ansikts uttykkene på passerende båter. Jeg tror ikke de hadde forventet å se 2 kajakker ute i det været. Klokka 8 kom vi inn til Vesterøya og møtte Sindre og Marthe på kaia. Vi var nok litt slitne da vi gikk i land for Kristian glemte helt å dra opp kjølen før i land stigning og fikk dessverre bøyd vaieren som styrer den.
I tillegg så fant vi ut at bakre skotet til Kristian lekker vann, og halve skotet var fullt av vann.

Fantastisk gjestfrihet på Hvaler, stor takk til Marthe og Sindre.


Etter litt banning og steiking kom smilet tilbake igjen og vi nøt en fantastisk middag sammen med Sindre og Marthe i huset deres, heretter kun kalt "Hotell Vesterøy" :)

"Dette går ikke, jeg kan ikke padle i denne vinden uten senkekjøl" (Kristian)
"Du har rett, vi må fikse dette før vi reiser videre" (Eilif)

I dag var det meldt enda litt kraftigere vind, og med Kristian sin kjøl ute av funksjon, fant vi ut at det måtte bli en vær/fikse dag i dag. Nå har vi fått gjort alt sammen, pluss litt til og gleder oss til en ny padle dag i morra. Planen er at vi skal padle til Rauøy som blir en distanse på 20km. I går var forresten distanse 25km. I starten av turen er det nok denne distansen vi vil ligge på, vi må ta det med ro og bli vant til å padle hver dag før vi kan begynne å padle lengre distanser.


Kristian fikser kjøl.


Ser vi deg på Akerbrygge torsdag??

Flere detaljer om akkurat når vi er der kommer når vi nærmer oss.
Hvis du har lest helt hit er du kul :P

Joikkes Snart Igjen!!

6 kommentarer:

 1. Tommel opp!

  SvarSlett
 2. Jeg møter muligens opp på brygga:-) god tur

  SvarSlett
 3. jeii, jeg er kul! :D

  Godt å høre dere er igang, selv med litt kjølproblemer. Lykke til videre gutta! =)

  SvarSlett
 4. Skulle jobba med metodeeksamen, men leser blog i stedet. Grillen venter på dere i Oslo! Peace

  SvarSlett
 5. Hei Eilif og Kristian
  Morsomt å følge dere. Fikk lenker fra Karl-Emil og Berit i dag. Dersom dere ønsker, er dere hjertelig velkomne til å overnatte her hos oss på Nøtterøy når dere er i nærheten. Vi henter dere gjerne hvor som helst innen radius av en times tid og kan tilby gjesterom med eget bad og full forpleining. Mob. tlf 930 99 342.
  Hilsen fra Mariann og Ole Christen.

  SvarSlett