onsdag 22. mai 2013

Oslo til Horten, 12. - 15.Mai

Hei igjen, siden Oslo har dagene våre gått i ett.
Her kommer første av flere innlegg om den siste periodene.

Reven er en luring

Hahahaha!
 Vi ler høyt. Barney i "How I met your mother" lirer av seg nok en sarkastisk vits.
Teltet er omgjort til kinosal, og chairkitene til de oppblåsbare liggeunderlagene våre fungerer godt som kinostoler. Det er fantastisk å kunne glemme at vi kun kom 5km i dag og at det blåser hunder og kaniner der ute.

"Rasslrassl"...
"Hva var det" Eilif
"Sikkert bare vinden" Kristian
"Nei, det kan det ikke ha vært" Sier jeg og er på vei ut av teltet. Utenfor teltet står det noe som ligner en litt pjuskete tynn hund. I kjeften har den sølvpapiret vi tidligere den dagen hadde hatt kjøttdeigen vår i. Det er en rev. Den ser rett på meg, men bryr seg katten om at jeg er et menneske og den en rev. Jeg sniker meg sakte inn i teltet igjen og får tak i kameraet. I det jeg har kommet meg ut har reven skjønt hva som skjer, fått tak i hanken på bæreposen med søpel og begynt i lett trav opp bakken hvor den kom fra. Før den forsvinner snur den på hodet og ser dumt tilbake på meg.

Reven stikker av med søpplet vårt. 14.05

Morningen eller natta etter møte med reven stod vi opp halv ett, vi var lei å møte motvind på dagen når det var relativt stille om natta. Dagen før stemte ikke værmeldingen, vinden som skulle være rolig til og med kl 14 ble ikke det. Vi kom fem km før vi knapt kom framover. Ingen artig avgjørelse å ta, men det var den riktige. Vi stoppet og slo opp teltet.

Klokka var 0200 da vi var på vannet igjen. Vinden var blikkstille og strømen gikk fremdeles ut fjorden, noe som ga oss godt driv sørover. Før vi sjøsatte hadde vi hatt enda et besøk av reven. Denne gangen knabba han nøtteposen. Det var rimelig dårlig motatt av undertegnede, som dermed satte i sprang etter'n og freste så høyt at jeg tror nok nabolaget fikk det med seg.

Endelig en dag med distanse. Vi padla på, målet var Gullholmen som ligger rett vest for Jeløya utenfor Moss, og så Horten. Det var gode 35km, etter 3 dager med korte distanser på grunn av mye vind, passet det bra for rastløsheten og flytte på seg. Klokka var blitt 7 da vi kom fram til nord-enden av Jeløya. Etter en god frokost, mange push-ups og spenst hopp senere, fortsatte vi til Gullholmen.

Trøtt og kald Kristian, litt før 5 på morgenkvisten. 15.05

"Hei, vet du om det er noen i vaktbua til havna i kveld." Eilif
"Hei,nei, tror ikke de er kommet på vakt enda, men hva gjelder det." Kar som pusser på Bavaria'n sin.
"Ok, vi mangler et sted å legge kajakkene våre. Vi padler norske kysten og nå skal vi til Holmestrand, men har ikke no sted å oppebevare de i mens vi er der." Eilif
"Jaha, hvor lenge skal dere være der da." Kar med seiler
"Vi har hvile dag i morgen, også begynner vi å padle morningen den 17." Eilif
"Javel, hvis det er greit dere henter de litt før 8, så kan de ligge på vinteropplaget vårt." Kar med seiler
"Det hadde vært supert, tusen takk. Jeg heter Eilif forresten."
"Svein, havnevesenet."


Dermed ble båtene våre kjørt inn på henger og låst inne med alarm i taket og greier. Og vi ble kjørt til Holmestrand for en fantastisk middag og hyggelig selskap.

Kristian blander gelcoat til kajakken sin i et blåskjell. 12.05

Jippi, turbrød, mmm :) 12.05


0400, frokost. 13.05

Fagerstrand, 13.05


Flotte folk, og fantastisk middag. 15.05

2 kommentarer:

  1. Takk for hyggelig besøk. Stor stas for tante og onkel å se Kristian igjen. Dere er noen kjekke gutter :-) God tur videre. Hilsen oss i Holmestrand

    SvarSlett
  2. Kjempestas å se dere igjen Tante! Kommer snart tilbake :)

    SvarSlett