tirsdag 20. august 2013

Nord-Norsk gjestfrihet, lange kryssinger, søvnproblemer. Vi er kommet til siste fylke..


Blir litt samme greia denne gang, men nå har jeg klippet sammen noen snuter fra havet. De viser nok kanskje enda litt bedre hvordan vi jobber om dagen. Både i forhold til det fantastiske ved å være på en så lang tur, men også utfordringene den medfører.


Som filmen viser har Kristian hatt en utfordring med søvn i det siste. Den løste seg etter Tromsø hvor vi hadde en dag ekstra hvile. Liten vits i og være på tur når en av oss er så sliten som Kristian var der. Balansegangen må være i orden. Når vi har fått nok mat, drikke og hvile, da kan vi padle 35km eller mer.

Flaks for oss så fikk vi besøk rett etter vi hadde passert Tromsø. Kjetil og Linda, Kristian sine gode venner fra Stavanger, skulle starte å studere i Tromsø. Dermed hadde Kristian og jeg to flott folk rundt oss da vi måtte stoppe litt. Flaks! Og det mente vist de også at det var :) Takk for godt selskap, vi gleder oss til å ta med skia opp hit i vinter..

Friluftsliv så og si i Tromsø sentrum

Kjekke venner, lykke til med studiestart

Tromsø broa

Etter stoppen i Skitenelv, rett etter Tromsø. Fikk vi fart på sakene igjen. På to dager padla vi 100km, mest på grunn av været. Vi hadde et mål om å nå Hammerfest i løpet av perioden, men en litt hard fralandsvind og noen runder med motstrøm gjorde at vi endte opp med Øksfjord. I løpet av turen har jeg sagt til Kristian mange ganger at det norske folk er "awesome"! Og det var ikke annerledes her. I havna driver vi å kokelerer litt, da vi får besøk av skipern på legebåten i distriktet. Det ene leder til det andre og nå sitter vi i leilighet han hadde til matrosene sine. Konge!


Himmelen blir magisk igjen

Deilig og våkne opp til dette

Nordlys passerer oss igjen. Vi begynner å bli godt vant med Hurtigruta nå

Reinsdyr=Finnmark

Vi kom forsent til åpningstida, men i Bergsfjord gjør ikke det noen ting. Kjøpmann åpner og lar oss til og med låne leiligheten vegg i vegg for å lage middag :) Gjestfrihet sa du..

Bergsfjord, med den ene av de to jøkulene i bakgrunn

For et vær..

På vei til leilighet vi har fått låne. Sakene våre er allerede kjørt bort av skipern. Vi er helt overveldet, at vi har så mye fine folk i Norge.. Tusen takk!
Som dere sikkert vet begynner det å nærme seg slutten nå. Herfra er det ca 550km igjen, hvis været er snillt med oss er opp gir det ca 18 dager igjen. Neste innlegg har vi kanskje kommet til Nordkapp.. Vi høres

1 kommentar:

  1. Skal si det er vakkert! Takk for videoklippet. Det gjør det lettere å sette seg inn i hvordan dere har det.

    Lykke til videre! :)

    SvarSlett