lørdag 31. august 2013

Overraskelser, god mat, Nordkapp og mye vær.

Vi fikk hvilt godt ut begge to i øksfjord. Ble til og med løpetur i fjellet for min del. Øksfjord er en veldig flott plass, med mye fine skifjell og det frister virkelig å komme tilbake dit med ski til vinteren.

For første gang på turen blir vi overraska av været på den første padledagen fra Øksfjord. Og det selvom vi har sjekka været. Det blåser opp til opp til stivkulling i kasta på bare sekunder. Er litt skummelt når vi ikke kan stole på værmeldinga.

Dagen etter får vi enda en overraskelse, midt på fjorden i vargsundet kommer det en oppdrettsbåt opptil oss for en prat. De hadde en beskjed til oss "dokker må padle inn til bebyggelsen der borte, det ligg en søring i telt og spis posmat og venter på dokke. Han har lyst hår, og jeg tror han sa han hadde hytte i Bamle"..

Vi svarer i kor, HÆÆ, før vi innser at det sansynligvis er Petter som har funnet på et impuls besøk. I fjæra står det en blid og fornøyd Petter og vinker, denne gangen uten bunad og flag, for en mann!! :) Petter forteller også at han ventet på oss i fem dager bare for å kunne overraske oss. Snakker om dedikert kompis. Samme kveld gir vi oss ved kvalsund, og der blir vi plukket opp av tur kompis til Kristian, Randulf Valle. Hjemme hos han venter en fantastisk middag, godt øl og noe av det bedre jeg har smakt av derserter. Og Petter er selvsagt med, det ble en fantastisk kveld, tusen takk...

Vi rakk en dag til før været kom og tok oss, skikkelig vestavær. Opp til stiv kulling gjør at vi blir liggende i 2 døgn. Heldigvis betyr det at vi får se Petter mer, han kommer løpende over fjellet og holder oss med sleskap et godt døgn.

To dager tok det derfra og til Nordkapp. Videoen forteller det meste av det som skjedde der.

Fra nordkapp padler vi til Honingsvåg for å ha en plass å være når det er dårlig vær. Vel framme raver vi rundt i gata etter et sted å bo da vi møter på en skikkelig lokal helt (av det gode slaget). Da vi spør han om han vet om ei rorbu anur han på hælen, går 10 meter og åpner ei dør. Dermed var den natta i boks. Dagen etter sitter vi på en cafe, Vilt & Vakkert, og skriver på foredraget. Vi kommer i snakk med vertinna og det ene med det andre og vi har plutselig en hyggelig familie å bo med til været har roet seg. Tusen takk til Brynjulfsen Samuelsen, godt mat, fantastisk gjetsfrihet og flott fjelltur. Håper vi ses igjen en gang.

Neste gang er vi kanskje i mål, vi krysser fingre for det :)

"Splitter mine brandseil"


Sent i land etter Øksfjord

Lunch :)

Første gang vi har sett en svart strand, trolig basalt sandkorn.

Overraskelse

Luring

Randulf sin trofaste venner fra GrønlandSiste stopp før Nordkapp

Været nærmer seg

Endelig framme, Hornvika rett under platået

Straks oppe på platået


Honingsvåg

Alfred

Fjelltur med Stig Rune

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar