tirsdag 16. juli 2013

Folla, nattpadling og passerende lavtrykk. Trønderlagskysten


I Brekstad blir det full ferie stemning med hotell frokost og pizza på restaurant til middag. Litt av en markering av halvveis i distanse. Super god stemning.


Etter hviledagen blåser det 8m/s fra Nord-Vest på starten av dagen. Mens vi venter på at det skal løye får vi omvisning på fabrikken som produserer mest sild til glass i verden. I hver av disse tønnene på bildet under er det 80kg sild.


Klokka blir halv 10 før vi starter fra Uthaug. Heldigvis både løyer og dreier vinden på en mer Sør-vestlig retning utover natten. Temperaturen derimot er dessverre ikke noe å skryte av. Med litt regndråper og yr i lufta fryser vi såpass at vi sliter med å bruke hendene når vi etablerer leir i halv fem tida. Vi får varmen igjen ved å spurte fram og tilbake på den lille øya vi har funnet, sjelden så godt å legge seg i posen som den morningen.


Og halv fem blir også klokka igjen før vi er på vannet. Været og lyset er helt likt som når vi la oss.


11. Juli er Kristian sin bursdag. Etter den starten syntes jeg det var litt vanskelig å gjøre stas på han, heldigvis fant vi denne restauranten i Stokksund. Vi legger til ved kaia klokka 10 og jeg lukter at nå er vi kanskje for sent ut til mat servering, og det var vi. Kjøkkenet var stengt for kvelden. Vi rekker kun få ut mat posene av kajakken før sjefen kommer ut og ned på brygga med bursdagskake og forteller oss at han har lurt kokken til å fikse en pizza. Lykkerus for andre gang på to dager..

Snill kar


Utrolig god pizza i Stokksund
På restauranten ligger dagens Fosnafolket, fin sak.
 Etter pizza greier vi padle et godt stykke til. Bilde under er tatt klokka tre, målet er å komme gradvis inn i normal rutine.


Fantastisk med risengrynsgrøt til frokost. Tror vi ikke kommer til å bli lei det på denne turen.


 Knall fin leirplass med ei skjerma bukta fra alle vind retninger og ei sandstrand å komme opp på.


Kontoret
 Neste dag starter vi klokka ett, deilig å nærme seg normal rytme. Ingen av oss sover så godt på dagen. God trekk i ryggen gjør at vi blir ambisiøse denne dagen og padler 45 km. Flaks som vi har finner vi faktisk en campingplass i Utvorden.

Vi får litt spesielle skiller om dagen, tror ikke jeg har vært så hvit på rompa noen gang.
.

Endelig litt oppholdFolla var den neste store åpne kryssingen vi har hørt folka snakke stygt om. Så når vi fikk liten kuling fra Sør-Vest måtte vi tenke oss om en ekstra gang. Vi bestemte oss for å gå. Det ble det største vi har vært ut i, ca to meter dønninger og en del rotete sjø. Kristian ba meg tidlig om hjelp til å finne fram sjøsyke pillene. Etterhvert som vi kom lengre over ga dønningene seg og det blePå vei inn til Abelvær da himmelen åpner seg.


Søker le på en byggeplass, ble lunch i hurtigbåtens venteskur.
Etter lunch fant vi ut at vi trengte enda et lag klær. En stillongs, to ulltrøyer og en ullgenser gjorde susen.

Nå er vi virkelig kommet til start streken på Helgeland.
 Vi er såre og slitene når vi kommer fram til Rørvik i 10 tida i går kveld. Vi bestemmer oss for å ta to netter innendørs. Nesset camping er hjemmet vårt nå til i morgen tidlig.

Stort sett fine hender, men i dette været blir de fort litt slik.

Ikke vanskelig å sysselsette seg på hviledagen, her får kjølen en overhalling.


Etter handletur og litt sightseeing i Rørvik, kjører det en Prius forbi oss i sakte fart. Kristian sier samtidig som bilen stopper at det var noe kjent med den dama. Og helt sant for i bilen sitter det to padlere fra Nesodden som vi møtte på det tilfeldig fordraget vi snublet over der. Utrolig artig, Norge er en liten plass.

1 kommentar:

  1. For du pleier være veldig brun på rompa eller? :P

    Helt vanvittig kult hvor mange bra mennesker dere møter på! :D Dere må jo tydeligvis klare å dra fram det beste i folk også, da.

    SvarSlett