søndag 21. juli 2013

Inngangen til Helgeland

Sørvesten har vært vår venn siden Kristiansund, og forblir det også denne perioden med padling. Det gjør at vi klarer å padle gode dagsetapper. Vi suser avgårde fra campingen i Rørvik med god medvind.

Middagsagenda


Vi er kommet til Helgelandskysten som er viden kjent for kajakkpadlere. Utallige holmer og skjær, omgitt av krystallklart vann og sandstrender gjør området til et eldorado for padlere. Sørvesten har tatt med seg regnvær og tåke, så utsikten er ikke den aller beste. Men vi kan ikke få i pose og sekk.

Eilif glaner imponert på et råskinn av en seilskute

Et lite pust i havet

Havet smiler og vi smiler tilbake


Været røsker godt i kinnet, men vi kan absolutt se at vi er på Helgeland

Flott leir på Helgeland


Da vi ankommer Brønnøysund klarer jeg å ødelegge mansjetten på tørrdrakten min. Dette setter oss litt tilbake. Heldigvis kjenner vi Tanja, som vi møtte i Kristiansund. Hun er fra Helgelandskysten og ordner mansjett til oss i Brønnøysund. Vi padler fra Brønnøysund via Ylvingen og til Igerøya hvor jeg får fikset mansjetten.

En gjeng som skal på Dumdum boys - konsert i Brønnysund synes at det vi driver med er fantastisk. De vil ikke at vi skal gå tomhendte, og gir oss hver får "Lapin Kulta" som vi skulle nyte når "sola skjæn på dokka".


Jeg kapper til mansjetten på tørrdrakten. Ganske nervøs for å kappe feil....

Reparasjonen gikk veldig fint, med tanke på at eg bare kunne det i teorien :)Simon Løvås, en av de ekte "kara", møter oss på Herøya. Han er en god kompis fra Sogndal som har planlagt å møte oss på Helgelandskysten. Vi er riktig imponert at han har tatt seg tida til å komme hit og padle med oss en liten uke!

Det finnes alltid en holme å gjemme seg bak på Helgeland

Klokka er 02:30. Jeg og Eilif har nettopp kommet i land og utenfor et rødt telt står en glisende og groggy kar! Simon, ekte vare!
Aah, Helgeland....

Himmelen er mystisk. Ganske stor følelse stå alene på den lille sandstranda!

Innimellom regnskurene får vi litt solgløtt. I de sene kveldstimer padler Eilif  under den store, gule kula.


Slitne blir vi av å padle så lange dager. Derfor gleder vi oss alltid til hviledag. Fra Herøy padler vi hele gjengen til Bjørn på øya Dønna, hvor vi er i skrivende stund. Vi har inlosjert oss på en leilighet for å få maksimal restitusjon til neste periode. En natt i seng er godt for ryggen og motivasjonen ;)

Ciao!
- Kristian

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar