lørdag 22. juni 2013

Å vestland vestlandMandag morgen ble litt senere start enn vanlig. Etappen over til skudneshavn var lang i utgangspunktet og det hjalp ikke med feber toktene Kristian hadde. Jeg syntes litt synd på han, men etter lunch kvikna han heldigvis litt til. 
Pakking

Andre og gutta boys sier hade til oss utforbi Kvitsøy
Skudneshavn
Tale og søstra hennes, ei venninne fra Sogndal, syklet forbi oss på Karmøy og kom ned til fjæra med klemmer i bagasjen. Super hyggelig og random. De hadde syklet fra hjem stedet deres i Fusa til Stavanger og var på vei nordover når de traff oss. De fortalte om mange punkteringer, hyggelige folk og veldig såre romper. Flott å se dere jenter.

Kristian kommer seg med litt bamsemums
Tale og søstra på sykkeltur
Vi padlet helt til sola gikk å la seg den kvelden, da var vi kommet rett forbi Koppervik. Etter en kjapp middag var det rett i bingen.
Til og med industri blir flott i slikt lys
Camp spot
Forvokst storebror til Knoll og Tott
«Hei, er dere på langtur»
En kar om bord på Redningsskøyta «RS Bergen Krets» ser nysgjerrig på oss. Sola skinner flott på Haugesund. Vi forklarer vår agenda og det tar ikke lang tid før vi sitter og drikker kaffe med redningsgutta på dekk. Etter kaffe ble det omvisning på båten, artig å se hvordan de opererer. Nå til dags skyter de ut kastelinene sine med kanon hvis dere lurte.  

Haugesund
Hyggelig visit hos Bergen Kreds
Gutta viser fram elektronikken sin
Kebab er stort i Haugesund

Sletta
Sletta passerte vi i stille farvann, med en liten trekk i ryggen. Her begynte også virkelig følelsen av at vi var kommet til det karrige Vestlandet. Mye svaberg med svært lite eller veldig værhard vegetasjon, ikke bare rett ved vannlinja, men også videre inn i landet.
Buavåg ble vår camp for natten, omgitt av kystlyng og krattskog har vi nesten følelsen av at vi er på fjellet.

Dagen etter ble den beste dagen vi har hatt i distanse så langt. God medvind hele dagen og etter lunsj satt vi i båten 6 timer i strekk. Det førte til at hele Stord med Selbjørnfjorden ble tilbakelagt. Super deilig og ta litt distanse. Over Selbjørnfjorden blåste det opp og vi fikk litt rotet sjø. Vi var litt skeptiske på camp forholdene, men som alltid, ser du godt nok etter finner du no veldig fort.
Mot Austevoll

En brennmanet har lyst til å spisebåtene min
«Fantastisk vær dere tok med dere» Sier André i det vi glir inn forbi den lille moloen hvor båtene til svigerfamilien hans ligger.
«Tenkte vi måtte ha passende vær til vi var på plass i Bergen’s traktene» svarer jeg.
Vi er kommet til Austevoll, en idyllisk liten øy sør for Sotra. Her krydde det av trålere og mærer med oppdrettslaks i. Vi skal møte Agnete, Andre og lille Jesper her, på bordet står det et brett med nystekte ostesmørbrød. Var godt å se dere igjen, og tusen takk for vanvittig oppvartning og gjestfrihet.

Andre og Agnete vinker oss avgårde
Fantastisk fin camp plass på en liten øy rett sør for Litle Sotra
Vi går 3 måneder tilbake i tid, jeg og Kristian sitter på kjøkkenet i Sogndal, Imagine Dragons spiller i bakgrunnen slik de har gjort den siste tiden.

«Var ikke vi i Bergen rundt 20. Juni?» spør jeg.
«Jo, jeg tror det» Kristian.
«Imagine Dragons skal spille på Bergensfest 14. Juni» svarer jeg.
«Hææ!! Det hadde jo vært helt sykt om vi hadde rukket det» Kristian.
«Ja! Det er jo noe vi kan håpe på, men tviler litt, det for bli en bonus hvis det går» sier jeg for å dra forventningene litt ned. Kristian kan fort bli veldig gira.

14. Juni rundt lunsj tider padlet vi forbi Bergen. Billetter til dagens konsert var bestilt og henting i Alver, starten på Alversundet var i boks. Vi lå godt an og det eneste problemet vi hadde hatt var båttrafikken inn mot byfjorden. En Windy i nærmer 40 knop holdt på å kjøre oss i senk. Sinnet mitt roet seg etter lunsj og med god vind i rygg var vi i Alver til klokka 5.
Konserten med gutta vi har hatt dilla på en stund startet kvart over 8, vi var helt i ekstase av at vi skulle rekke konserten.

«Hei, hvordan ligger du an?» Kristian er på telefon med Roger som snart skal komme å hente oss.
«Jeg boma på ei ferje, så blir forsinka. Men har fiksa 100 000 kroner til festivalen» Roger
«Fantastisk! Det er jo utrolig bra, Roger. Ikke tenk på oss vi ordner oss inn på et vis» Kristian

Friluftsliv blogging
I Alver fant vi en hyggelig kar som la oss lov til å legge kajakkene våre på brygga hans. Når vi var klare gikk vi opp til veien, men hadde ikke snøring på hvordan vi skulle komme oss til byen.

Ett minutt etter at vi gikk inn på bussholdeplassen kom det en buss, sjåføren forklarer at han ikke vet når bussen til byn går, men at den går fra andre sida veien. Jeg sier hade og takk for hjelpen, etter han har kjørt to meter stoppet han og åpnet døra igjen. «Der kommer bussen»

Broa til Florvåg

Bilde snakker vel for seg selv..
Jeg hopper nesten ut i veien og får stoppet han. Inne på bussen viser det seg at han selvsagt ikke tar kort. Men dette var en veldig snill bussjåfør og han lar oss være med til Knarvik uten å betale..

I Knarvik får vi tak i en rutetabell og det viser seg at vi ikke er i sentrum før 1950. Og vi innser at dette blir tett på. Vel inne i Bergen små løper vi til leiligheten til Flis, eller Kristine som hun egentlig heter. Vi rekker så vidt gi ho en klem og sette fra oss tingen før vi beinflyr til festningen som ligger et stykke unna.

20.05 er vi ved inngangen og billettkøen, 10 min senere er vi inne ved konserten.. For en dag, for et band og for noen vanvittige kontraster vi opplever. Det blir en veldig spesiell kveld for oss. Takk til alle de fine folka vi traff den dagen. Og tusen takk til deg, Kristine som lot oss bo hos deg, du er grei :)

Iiiis :)
Hopp i havet.

Og til dere med rask båt, værså snill å vær oppmerksomme på oss som er "fotgjengerne på havet".


 Eilif

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar