fredag 28. juni 2013

Godt å være i Sogn og Fjordane!

Etter sjøsetting fra Alversundet etter Imagine Dragons konsert i Bergen får vi bo på en plen til en hytteeier. Området nord for Bergen bærer preg av mye stein, og leirplasser er ikke alltid like enkelt å oppdrive.
Leirplass i røyken
Eilif frekker seg til
På Byrknesøy møter vi samme kar 4 ganger; Sigmund, helt tilfeldig. Etter han har kjørt oss to ganger og vi har fått fyllt opp vanndunkene ber han oss inn på kveldsmat.
Valget stod mellom byggrynsgrøt og rømmegrøt. Det var kaloriene som bestemte, og Eilif trøkker i trynet med rømmegrøt på cafen på Byrknesøy.

Sigmund følger oss til teltene etter nydelig kveldsmat
Kryssing av Sognesjøen. I bakgrunnen ses en av to kystvaktbåter som hadde oljevernøvelse akkurat da vi passerte.
Vi ankommer Sollund, en av de vakreste stedene hittil på turen. Geologien her ute er unik, og konglomeraten står for mye av den.
Etter å ha krysset Sognesjøen padler vi inn til Hardbakke i Sollund. Her har vi ny leirplass, og får tips taxibåt-føreren Egil Røed om å sette opp teltene ved Grendahuset. Han inviterer oss også inn på kveldsmat med hele familien.
Den nye softshaken med kaffesmak har vi allerede spist to av på turen


Ikke en av våre flotteste leirplasser, men veldig praktisk med strøm og vann i nærheten!
Vi møter Mari og Monicasom er på kajakktur, helt tilfeldig i Sollunds skjærgård.

Vi padler videre neste dag, og de første vi møter er to søte jenter i kajakk! Mari og Monica, studenter i Bergen, er selv på padletur i Sollund. Vi prater over en halvtime og driver en kilometer i nordlig retning, før vi endelig ønsker hverandre god tur videre. Jeg må si det er godt å møte noen av det motsatte kjønn, og ikke hele tiden prate med det skjeggete trynet i den grønne kajakken :)

Like etter møtet med jentene, padler vi inn til Litle Færøyna. Her bor Roar hele året, og mange kjenner ham kanskje fra "der ikkje nokon kunne tru at nokon kunne bu". Han driver med villsau og båtbyggeri. Det er også mulig å overnatte her ute, og det er en fin base for mange fine kajakkopplevelser!
Bruket på Litle Færøyna
Gill og Roar inviterer oss inn på kaffe og lunsj
Øya Alden reiser seg som en statue opp av havet.
Eilif prøver å lande på en hårete plass.
Er det sjøuhyret?? Neida, en nysgjerrig sel har et godt øye til oss.
Det nærmer seg Florø og den siste leiren før vi padler inn i "Norges vakreste sommerby" er Eilif mesterkokk og disker opp med Curry-Wok og couscous. Det metter en sulten padler!
Kokostørrmelk er et must for å sette smak på woken!

Eilif kokkelerer på en leirplass like vest for Atløy.
Fam. Bareksten møter oss på vannet i sin spreke skjærgårdstøffing
I Florø er vi invitert inn på Radisson Bareksten. Vår gode venn, Roger, har en utrolig gjestfri familie. Foreldrene hans disker opp med full oppvartning bestående av dobbeltseng, 8 Liter Betasuppe, kald pils og all den frokostmaten en kan tenke seg.
På hviledagen drar vi ut til Fanøy, griller og sitter i badestampen til Jon Ivar som er en kamerat av Roger, til langt på natt. Vi møter også vår hovedsponsor i Florø, Sogn og Fjordane energi, som krydrer hviledagen vår ekstra mye.

Til slutt vil vi reklamere litt for Florø, til gjengjeld for den nydelige behandlingen vi får av familien Bareksten. 10-14. juli arrangeres Våt Moro i Florø. Dette er en festival for alle som liker fart og spenning i vannet, og har lyst til å oppleve en unik atmosfære ut av en annen verden. Kajakk, wakeboard, SUP, Flyboard, Ribturer er aktiviteter som du blant annet kan prøve. Dette er bare noen av de mange tingene du kan gjøre! Besøk Våt Moro for mer informasjon.

Nå er det på tide å gripe padleåra og slenge seg ut på havet igjen:)

Ship-o-hoi
Kristian

2 kommentarer:

  1. Kjekt å lese om den gode fremdriften og de hyggelige møtene :) Stå på videre kompiser!

    Simon

    SvarSlett
  2. Så kjekt at dere var innom Roar - han vær lærer på Voss når eg gjekk der :)

    Siw

    SvarSlett